Endometrioza – de multe ori ignorată la tinerele adolescente


Senie Byrne a avut pentru prima dată menstruație la vârsta de 15 ani și a devenit rapid o expertă în managementul durerii. În fiecare lună simțea de parcă 1000 săgeți i-ar fi străpuns abdomenul; uneori,  se întâmplachiar să leșine Mai mult

Specialisti de top din domeniul medical Timisorean se alatura Spitalului Premiere


Suntem onorati sa va anuntam o noua colaborare intre specialistii de top din domeniul medical timisorean, colaborare in urma careia a luat fiinta un nou spital privat, Spitalul Première din fosta Clinica President cunoscuta de toti timisorenii ca o Mai mult

Test prenatal non-invaziv (TPNI)


Test prenatal non-invaziv (TPNI) pentru depistarea anomaliilor fetale DESCRIERE Acest test se efectueaza prelevand sange matern si este folosit in sarcina pentru screeningul si depistarea celor mai comune anomalii cromozomiale fetale : trisomia 21 ( sindromul Down ) , trisomie Mai mult

Obstetrica - Ginecologie Lasa un comentariu  

Consultul ginecologic, investigatii paraclinice anuale şi frotiuri Papanicolau

Un examen ginecologic anual este o parte importantă a unui stil de viaţă sănătos. Aceasta poate ajuta la detectarea factorilor de risc precum si a unor patologii – în mod ideal înainte de debutul simptomelor.
Cu ocazia acestui consult se vor efectua investigatii clinice(examen local) si paraclinice(echografie pelvina).
Examinarea anuală ginecologica include, de obicei, examenul sanilor, examinarea abdomenului, şi examen pelvin.

Examenul pelvin consta in examinarea cu un specul al cavitatii vaginale precum si a colului uterin . Acesta se completeaza cu un tuseu vaginal pentru a simti diferitele consistente ale vaginului, colului uterin, uterului si ovarelor, dacă acestea sunt încă prezente.

Uneori, un examen pelvin nu trebuie să fie efectuat la vizita anuală, cum este de obicei cazul pentru o adolescentă care nu este activa sexual.

În plus, un examen rectal poate fi efectuat, în special în cazul în care pacienta este de peste 50 de ani.

Examenul fizic poate include, de asemenea, un test Papanicolau şi / sau testarea pentru boli cu transmitere sexuala (BTS).

Consilierea va depinde de varsta femeii, istoric, factori de risc, şi examenul fizic. De exemplu, discuţia principală pentru o femeie adolescenta sau tanara, de obicei, se concentreaza pe sex în condiţii de siguranţă, inclusiv pe contraceptie şi prevenirea bolilor cu transmitere sexuala (BTS). Pentru o femeie la post-menopauza, discuţia implică, în principal gestionarea simptomele menopauzei, mentinerea unui regim igieno-dietetic, de prevenire a osteoporozei, precum şi actualizarea cu testele de screening recomandate, cum ar fi mamografiile.

Adauga un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.