OBSTETRICA
DISPENSARIZAREA SARCINII
Presupune o suma de acte medicale care se desfasoare pe parcursul celor 9 luni de sarcina si au ca rezultat obtinerea unui copil sanatos si a unor parint fericiti. Se desfasoara in mai multe etape:

    • Consultul preconceptional:

Deosebit de important, stabileste riscuri preexistente si evalueaza mama in vederea conceptiei

    • Consultul la luarea in evidenta (6-8 sapt):

Stabileste existenta, viabilitatea si cronologia sarcinii. Este a doua etapa de selectare a sarcinilor cu risc

  • Consultul de trim 1 (8-10 sapt):

 

Recomandat la sarcinile cu risc, urmareste dezvoltarea embrionara.

 

  • Screeningul de malformatii de trim 1 (11-13 sapt):

 

Obligatoriu si strict limitat la acest interval evalueaza sarcina pentru riscul de malformatii prin comosomopatii (lipsa sau exces partial sau total al unor cromosomi), riscul de avort, nastere prematura, riscul de moarte fetala intrauterine, riscul de restrictie de crestere intrauterine si riscul de hipertensiune indusa de sarcina (forma precoce) si pune indicatia pentru manevre invasive de diagnostic al cromosomopatiilor
(punctia vilozitati coriale/amniocenteza)

 

  • Consultul de trim 2 (16-18 sapt/24-27 sapt):

 

Recomandat la sarcinile cu risc stabileste indicatia de amniocenteza la cazurile echivoce depistate la screeningul de trim 1, repeat cervicometria la cazurile cu istoric obstetrical incarcat, reevalueaza perfuzia pe artera uterine la cazurile cu istoric de hipertensiune indusa de sarcina (16-18 sapt) sau reevaluaeaza placentatia si perfuzia pe artera uterine la cazuri selectate anterior.

 

  • Screeningul de malformatii de organ de trim 2 (21-23sapt)

 

Obligatoriu si limitat la acest interval, presupune un examen ecografic supraspecializat, de nivel B, prin care fatul este scanat organ cu organ in vederea depistarii eventualelor malformatii izolate sau asociate ale organelor acestuia, reevalueaza lungimea colului (cervicometria) si perfuzia pe arterele uterine.

 

  • Consultul de well-being fetal (31-33 sapt):

 

Obligatoriu si limitat la acest interval apreciaza dezvoltarea intrauterine a fatului examinind-ul pe acesta in modul Doppler la nivalul celor 4 situsuri: artera cerebrala medie, duct venos, artera ombilicala si artere uterine. Evalueaza calitatea placentei, cantitatea lichidului amniotic, biometria fetala.

 

  • Consultul de trim 3

 

Monitorizaeza crestrea fatului, asezarea, varietatea de pozitie, flexia capului fetal si eventualele circulare ale cordonului ombilical. Se asociaza cu examenul cardio-tocografic care devine acum mai important chiar decat ex. ecografic

Noi dispensarizam sarcinile conform recomandarilor ACOG si consideram ca minim rezonabil un numar de 4 vizite pe parcursul unei sarcini si optim un numar de 9 vizite, pentru sarcina fara risc.

SARCINA CU RISC
Prin colaborarea stransa cu departamentul de reproducere umana asistata, am dobandit o experienta solida in managementul sarcinilor cu risc, mai ales in ceea ce priveste sarcina multipla, sarcina la varsta reproductive extrema (peste 40 ani), uterul cicatricial samd.

Riscul legat de mama este preexistent sarcinii si poate fi datorat unor afectiuni cu transmitere genetica (trombofilie, thalasemie, Tay-Sachs), a unor predipozitii obstetricale (nasterea premature) sau se datoreaza unei patologii a mamei: cardiaca, respiratorie, renala, metabolica, hematologica sau autoimuna si nu in cele din urma ginecologica (malformatii genitale, uterul cicatricial dupa miomectomie) sau obstetricala (bazinul chirurgical, insuficienta cervico-istmica).

Riscul legat de sarcina se datoreaza fie unor complicatii induse de sarcina (hipertensiunea de sarcina, diabetul gestational) fie istoricului obstetrical (izoimunizarile, placentatia patologica, atonia uterine, uterul cicatricial) fie unor caracteristici ale oului (sarcina multipla, polihidramniosul, prezentatii vicioase).
Rolul nostru este de a depista timpuriu acest riscuri si de a le trata astfel incat sa oferim femeii cea mai buna sansa de a concepe un copil sanatos, fara a-i pune viata in primejdie.

PREGATIREA PENTRU NASTERE
Travaliul reprezinta o mare incercare pentru viitoarea mama, incercare peste care aceasta trece mai usor daca este informata si indrumata corespunzator. Pe langa informatiile necesare in sarcina si in travaliu, gravida va mai fi informata si cu privire la solicitarile la care va trebui sa faca fata dupa nastere: riscul de depresie postpartum, alaptarea, igiena lehuziei. Cursurile se vor desfasura cu personal calificat (moase, asistenti certificati de alaptare), vor fi interactive si explicite.
ASISTENTA LA NASTERE
Asiguram asistenta la nastere in Spitalul Premiere, in conditii de maxima siguranta si confort. Promovam nasterea pe cale naturala, fiind antrenati si in tehnicile de nastere in apa.
LEHUZIE SI ALAPTARE
Oferim suportul professional necesar femeii pentru a depasi posibilele momente dificile din acesta perioada. Colaboram cu asistenti certificati de alaptare care se pot deplasa si la domiciliu pacientei. Oferim consiliere psihologica pentru depresia postpartum. Indrumam mama in ceea ce priveste alimentatia in alaptare si dietele adaptate alaptarii astefel incat mama sa revina cat mai repede la forma fizica de dinainte de nastere.

Nu in ultimul rand, stam la dispozitia parintilor cu o echipa de neonatologi si pediatrii specializati in urgente pediatrice.

Lista preturi